הרצאה לבתי ספר וצוותי חינוך
"כל החיים הרגשתי שאני לא כמו כולם. חושב אחרת, מרגיש אחרת, מתנהג אחרת. כל חיי שמעתי שאני עצלן, שחבל שאני לא מנצל את הפוטנציאל שלי. התחושה הבסיסית ביותר שלי, דבר שאני זוכר כבר שנים, הייתה הישרדות. לא להצליח, אלא רק לעבור את היום, את הרגע [….] לכן אני פה בעיקר כדי לדבר אליכם מהמקום של הילד הקטן שלא מסוגל. כדי לנסות לשתף אתכם בנקודת המבט של מי שמתמודד עם הפרעת קשב או לקות למידה – מבפנים". (מתוך "אל תוותרו עלי", ספרו של שמר ארזי).
תהיתם פעם מה מתרחש בליבם ובמוחם של ילדות וילדים עם הפרעת קשב וריכוז ולקויות למידה? מה באמת עובר עליהם? מה הם צריכים בשביל להצליח?
בימינו ישנם עוד ועוד ילדים המתמודדים עם הפרעות קשב ולקויות למידה. לא תמיד הכלים העומדים לרשותנו כאנשי חינוך, מתאימים ככפפה ליד לילדים עם הפרעות קשב, ואתגר ההוראה מתעצם.
אבל המצב הזה איננו גזירת גורל!
אני מזמין אתכם להרצאה שבה אשתף מניסיוני האישי והמקצועי על ההתמודדות וכיצד ניתן להצליח. במסגרת ההרצאה אחלוק עמכם את סיפורי האישי על ההתמודדות עם הפרעת קשב ולקויות למידה, על הקשיים שחווים ילדי קשב בפן הלימודי, הרגשי והחברתי, כיצד ההפרעה באה לידי ביטוי בשלל תחומי החיים, ומהו תפקידם של צוותי החינוך בתהליך התפתחותו וקידומו של הילד.
מטרות ההרצאה
- היכרות עם עולמם הפנימי של הילד/ה עם הפרעת הקשב.
- הקניית ידע על תחום האבחונים: מהם יתרונות האבחון? באילו מקרים ראוי להמליץ על אבחון? לאילו גורמים מפנים וכיצד מתנהלים מרגע קבלת האבחון?
- התנהלות מול ההורים: כיצד לנהל שיח נכון עם ההורים, וכיצד לגייס אותם?
- עבודה בכיתה: עצות מעשיות לעבודה עם ילדים עם הפרעות קשב ולקויות למידה בכיתת הלימוד – למה לשים לב, היכן לתת דגש ולהתעקש והיכן רצוי לשחרר.
*משך ההרצאה הוא כשעה וחצי.
לבירורים ולהרשמה
לפרטים והרשמה אנא צרו קשר Shemer@shemerarazi.com
בטלפון 054-8107434 או באמצעות הטופס בתחתית העמוד